Sote-keskuksen rakennuksen nimikilpailu alkaa

Sote-keskuksen rakennuksen nimikilpailu alkaa

Viimeksi muokattu: 
9.11.2020 09.20
Varkauteen valmistuu uusi ja upea SOTE-keskus vuonna 2021. Rakennus otetaan käyttöön maaliskuun 2021 aikana. Pääurakoitsijana ja rakennuksen ylläpitäjänä 20 vuoden ajan toimii Lujatalo Oy. 9.-22.11. käynnissä olevalla nimikilpailulla haetaan nimeä uudelle SOTE-keskus rakennukselle.

Kilpailuun voi osallistua sähköisesti jättämällä ehdotuksen tästä linkistä: https://my.surveypal.com/SOTE-rakennuksen-nimikilpailu tai TaskuWarkaus-mobiilisovelluksella.
Ehdotuksen voi myös jättää paperilomakkeella kaupungintalon infopisteeseen, kirjastoon (Osmajoentie 1) tai Olohuoneelle (Kauppakatu 13). Nimiehdotuksen ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan viisi Warkaus-tuotepakettia. 
Nimen valinnassa esiraatina toimii hankkeen toimikunta, jonka puheenjohtajana on kaupunginjohtaja Hannu Tsupari. Lopullisen päätöksen rakennuksen nimestä tekee kaupunginhallitus.

Varkauden uusi sosiaali- ja terveyskeskus parantaa palvelujen saatavuutta ja laatua. Palvelut tuodaan saman katon alle helposti kuntalaisten saataville ikäryhmästä riippumatta. Suunnittelun lähtökohtana on ollut yhdenvertaiset, oikea-aikaiset ja kustannustehokkaat tulevaisuuden sote-palvelut, joissa on huomioitu monialaisuus ja palveluiden yhteen toimivuus. Olemme halunneet toiminnan suunnittelussa kiinnittää huomiota myös ennaltaehkäisevään ja ennakoivaan tukeen. Me olemme täällä yhdessä sinua varten!  vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Reetta Kettunen.

Toiminnallisessa suunnittelussa tarkasteltiin nykyiset toimintaprosessit ja niiden muutostarpeet huomioiden väestöpohja muutosennusteineen sekä valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus. Suunnittelun tavoitteena oli terveyskeskuksen ja sairaalan sekä sosiaalipalveluiden prosessien tehostaminen ja uudistaminen sekä rajat ylittävien prosessien suunnittelu huomioiden valtakunnalliset linjaukset. Hankkeen projektipäällikkö Jukka Koskinen.

Varkauden SOTE-keskus sijoittuu luonnon kauniille alueelle, aivan järven rannalle. Komminselän aallot ovatkin olleet inspiraation lähteenä julkisivukuvioinnissa, jolla on elävöitetty rakennuksen sisäpihaa antamalla vinkki rakennuksen takana avautuvasta upeasta järvimaisemasta. Julkisivussa kuvatun vedenleikin, sisätiloista avautuvien näkymien ja pihalle sijoitettavan veistostaiteen avulla rakennus ja sen ympäristö ottaa osaa kuntalaisten eri elämänvaiheisiin niin ilossa kuin surussa. Arkkitehti Kaisa Härkönen Raami Arkkitehdit.

Lisätietoa:
Projektipäällikkö
Jukka Koskinen
040 486 5797
jukka.koskinen@wartalo.fi