Hyvän mielen joulukassi –kampanja haastaa tänä vuonna mukaan myös yritykset ja yhteisöt

Hyvän mielen joulukassi –kampanja haastaa tänä vuonna mukaan myös yritykset ja yhteisöt

Viimeksi muokattu: 
16.11.2020 08.10
Varkauden kaupunki järjestää yhdessä K-Citymarketin, Prisman ja Tokmannin kanssa jo perinteeksi muodostuneen Hyvän mielen joulukassi -kampanjan ajalla 16.11.–20.12.2020. Jakelijatahoina mukana ovat kaupungin sosiaalitoimen, päihde- ja mielenterveyspalveluiden sekä kotihoidon lisäksi Varkauden ev.lut seurakunta, Perheentalo, SPR paikallisosasto, MLL ja Savon Koti. Kampanjan suojelijana toimii kaupunginjohtaja Hannu Tsupari.

Kampanjan tavoitteena on edellisten vuosien tapaan osallisuuden, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen lisääminen sekä hyvän joulumielen tuottaminen.

Uutena asiana kampanjassa toteutetaan Haaste-kampanja. Kaupunki haastaa kaikki alueen yritykset ja yhteisöt osallistumaan Hyvän mielen joulukassi – kampanjaan joulutervehdyksiin varatuilla varoilla. Kaupunki osallistuu haastekampanjaan ostamalla 45 kpl joulukassia eli 15 kassia / kauppa.

Tänä vuonna jokaisessa joulukassissa on mukana myös kertakäyttöisiä suu-nenäsuojaimia. Lumi Dental valmistaa Varkaudessa Lumi Medical -tuotenimen alla CE-merkittyjä, sairaalatasoisia suu-nenäsuojaimia. Yritys on halunnut lähteä mukaan kampanjaan lahjoittamalla suojaimet kasseihin.
Lisätietoa: www.lumidental.fi

Kampanjan kassit sekä kassien telineet, jotka ovat kampanjan ajan kaupoissa, on valmistanut työpaja. Näin kampanjassa on huomioitu työllisyys. Kasseja voi myöhemmin käyttää ostoskasseina, joten kampanjassa huomioidaan myös ekologisuus. Kasseja on ollut jakelussa myös aiempina vuosina ja lisäksi niitä on ollut myynnissä kaupungin Olohuoneella, joten kasseja on jo laajasti käytössä.

Lahjoituksen antajan on helppo omien ostoksien yhteydessä ottaa kassi telineestä ja valita kassissa olevan ostoslistan mukaisia tuotteita, jotka haluaa lahjoituksena antaa, maksaa tuotteet kassalla ja jättää kassi kaupan infopisteeseen. Kaupungin työpaja kerää lahjoituskassit ja hoitaa ne edelleen jakelijatahoille. Kassien sisältöjä tasataan tarvittaessa ennen lahjoituksen saajalle viemistä. 

Näytetään yhdessä, että Varkaudessa välitetään lähimmäisestä ja halutaan tuottaa hyvää joulumieltä! 

Lisätietoja:

Helena Pitkänen, talousjohtaja, puh. 044 444 2460,  helena.pitkanen@varkaus.fi
Pia Hedman, työllisyyspalvelujen tiimivastaava, puh. 044 444 2505, pia.hedman@varkaus.fi