Ajankohtaista koronasta 14.11.2020

Ajankohtaista koronasta 14.11.2020

Viimeksi muokattu: 
14.11.2020 14.27
Varkaudessa koronan suhteen ollaan edelleen perusvaiheessa, mutta suosittelemme maskin käyttöä julkisissa paikoissa ja tilanteissa, missä turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Tärkeää on huolehtia myös hyvästä käsihygienista! Suojaathan itseäsi ja muita!

Varkaudessa ollaan edelleen koronaepidemian suhteen perusvaiheessa. Pohjois-Savossa ja Etelä-Savossa on paikallisia kiihtymisvaiheessa olevia kaupunkeja (mm. Kuopio, Siilinjärvi, Pieksämäki). Altistuneita on ollut viikoittain myös Varkaudessa. Altistumiset ovat olleet peräisin muilta paikkakunnilta. Varkauden ympäristössä on kuitenkin runsaasti todettuja tartuntoja, joten maskien käyttöä suositellaan julkisissa paikoissa ja tilanteissa, missä lähietäisyyden pitäminen ei ole mahdollista. Tarvittaessa päivitämme ohjeita ja suosituksia nopealla aikataululla.

Varkauden koronatestaus- sekä jäljityskapasiteetti on hyvä. Testeihin pääsee vuorokauden sisällä ja vastauksetkin testin tuloksesta tulevat nopeasti. Hakeudu koronatesteihin matalalla kynnyksellä, jos sinulla on koronaan liittyviä oireita. 

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja turvavälien pitämisestä. Suojaa itseäsi ja muita. 

Asiasanat: