Varkauden kaupunki palkittiin kehittämisteostaan!

Varkauden kaupunki palkittiin kehittämisteostaan!

Viimeksi muokattu: 
27.11.2020 09.08
Kuntatyön kehittämistä juhlistettiin 25. marraskuuta Kuntekon virtuaalisessa loppuseminaarissa. Loppuseminaarissa myönnettiin yhteensä 34 palkintoa kuntatyöpaikoille ja -työntekijöille, jotka ovat parantaneet työelämän laatua ja palveluja.

Varkauden kaupunki sai palkinnon kehittämisteostaan "Poikkeusoloissa järjestetty esimiesten online-tuki verkossa". Esimiestukea on Varkaudessa kehittänyt työhyvinvointiasiantuntija Kirsti Murtomäki.

Varkaudessa alettiin järjestää esimiesten viikoittaisia tunnista puoleentoista tuntiin kestäviä verkkotapaamisia koronaepidemian aikana. Eri toimialojen esimiehet kertoivat poikkeusolojen tunnelmista, pähkäilivät eteen tulleita pulmia ja jakoivat hyväksi todettuja käytäntöjä. Tapaamisissa keskusteltiin paljon myös esimiehen työssä jaksamisesta ja työstä palautumisesta.

Palkintokriteerinä on ollut tuloksellinen ja rohkea kehittämistyö, jota ovat tehneet yhdessä johtajat, esimiehet, työntekijät ja mahdollisesti jopa asiakkaat.  Palkittavat teot on valittu noin sadasta kehittämisteosta, jotka on ilmoitettu vuonna 2020 Kuntekon Tekojen tori -verkkosivustolle: www.kunteko.fi/tekojen-tori.

Kehittämisteot ovat sosiaali- ja terveysalalta, opetus- ja kasvatusalalta, teknisestä toimesta, elinkeino- ja yrityspalveluista, kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalta, ruoka- ja siivouspalveluista sekä koko kuntaa koskevasta kehittämistyöstä.

– Olen ylpeä kunta-alasta. Kuntaorganisaatioissa kehitetään toimintaa ja palveluja koko ajan. On hienoa kertoa näistä kehittämisteoista Tekojen torilla. Tänä vuonna saimme aivan loistavia kehittämiskuvauksia. Monessa kehittämisteossa korostuu pandemia-aika, mikä kuvaa sitä, kuinka ketterästi ja nopeasti kunnissa pystyttiin uudistamaan palveluja, Kuntekon ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu kertoo.