Uuden SOTE-keskuksen rakennus nimetään AALTO hyvinvointikeskukseksi

Uuden SOTE-keskuksen rakennus nimetään AALTO hyvinvointikeskukseksi

Viimeksi muokattu: 
21.12.2020 08.34

Varkauteen valmistuu uusi SOTE-keskus vuonna 2021, joka tuo palvelut saman katon alle helposti kuntalaisten saataville kaikille ikäryhmille.

Uuden SOTE-keskuksen rakennuksen nimikilpailu oli kaikille avoin ja se järjestettiin 9.-22.11.20. Nimiehdotuksia saatiin yhteensä 361 kappaletta.

Valittu nimi tulee SOTE-rakennuksen pääjulkisivuun. Hankkeen toimikunta toimi nimikilpailun esiraatina. Toimikunnan mukaan nimi kuvaa rakennuksen läheisyyttä vesistöön ja luontoon. Rakennuksen aaltoileva julkisivun graafinen betonipinta on haettu järven läheisyydestä. Varkaudessa on myös merkittävä kulttuurihistoriallinen Alvar Aallon rakennushistoria. Lisäksi nimi katsottiin sopivaksi, koska hyvinvointikeskus kuvaa rakennuksen toimintaa.

Toimikunta esitti nimeä AALTO hyvinvointikeskus kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus hyväksyi nimiesityksen kokouksessaan 14.12.2020.

Nimikilpailussa ehdotuksen ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin viisi Warkaus-tuotepakettia. Arpaonnen suosimille voittajille on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

SOTE-keskus otetaan käyttöön maaliskuun 2021 aikana. Pääurakoitsijana ja rakennuksen ylläpitäjänä 20 vuoden ajan toimii Lujatalo Oy.

Lisätietoa:
www.varkaus.fi/terveyskampus

Projektipäällikkö
Jukka Koskinen
040 486 5797
jukka.koskinen@wartalo.fi