Varkaudessa annetaan ensimmäiset koronarokotukset pe 8.1

Varkaudessa annetaan ensimmäiset koronarokotukset pe 8.1

Viimeksi muokattu: 
6.1.2021 12.19

Varkauden ja Joroisten terveydenhuollon henkilöstölle annetaan ensimmäiset koronarokotteet perjantaina 8.1.2021. Rokotteen saavat ensimmäisenä 60 terveydenhuollon työntekijää, jotka työskentelevät muunmuassa hengitystieinfektiovastaanotolla, koronanäytteenotossa, päivystyksessä, osastolla, röntgenissä ja laboratoriossa. Rokotuksia jatketaan heti seuraavalla viikolla ja rokotuksia annetaan sitä mukaa, kun rokotteita saadaan. Rokotteita tulee vielä nyt alkuvaiheessa pieniä määriä kerrallaan, joten alkuvaiheessa rokotukset etenevät maltillisesti.

THL:n rokotusstrategian mukaisesti ensimmäisenä rokotetaan koronapotilaita tai epäiltyjä koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat. Seuraavaksi rokotetaan yli 70 -vuotiaat sekä henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia. Näiden jälkeen rokotukset laajenevat muuhun väestöön (yli 16-vuotiaat). Suosittelemme vahvasti koronarokotteen ottamista.

Tiedotamme rokotusten aikatauluista ja käytännöistä heti, kun pääsemme aloittamaan kuntalaisten rokotuksia. THL:n verkkosivuilla on paljon tietoa koronaan liittyvistä rokotuksista.

Varkaudessa ollaan palattu covid-19 epidemian osalta perustasolle. Varkaudessa ei ole todettu uusia koronatautitapauksia vuodenvaihteen jälkeen. Koronatestejä meillä on tehty viikkotasolla runsaasti juhlapyhistä huolimatta - noin 400 testiä viikossa. Mahdollisten koronavirukselle altistuspaikkojen osalta terveydenhuollon henkilöstö selvittää tiedot niin tarkasti, kun pystyvät ja ilmoitamme ne sillä tarkkuudella, kun ne on saatu selvitettyä. Mahdolliset altistuspaikat pystymme selvittämään ainoastaan koronapositiiviselta henkilöltä itseltään saamien tietojen mukaan. 

Edelleen pitää muistaa noudattaa hyviä hygieniakäytänteitä, käyttää maskia ja pitää turvavälit riittävänä. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme.   

 

Asiasanat: