Ajankohtaista koronarokotuksista 20.4.2021

Ajankohtaista koronarokotuksista 20.4.2021

Viimeksi muokattu: 
27.4.2021 11.22
Rokotusaikoja on varattavissa kaikille yli 66 –vuotiaille ja yli 18- vuotiaille kuntalaisille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti (Ryhmä 1.) tai voimakkaasti (Ryhmä 2.) altistava sairaus tai tila. Rokotusaikoja on avattu uusille ryhmille eri rokotusvalmisteiden toimitusten varmistuttua. Rokotusten suunnitelmalliseksi etenemiseksi on tärkeää, että kaikki saapuneet rokotevalmisteet saadaan pistettyä kuntalaisille ennen valmisteiden viimeistä käyttöpäivää. Tästä viikosta alkaen on mahdollista varata rokotusaika Hyvinvointi Ankkurin ja kaupungintalon lisäksi Kangaslammin terveysasemalle.

AztraZeneca rokotetta voidaan THL ohjeen mukaisesti yli 65 –vuotiaille ja tehosterokotteet annetaan samalla valmisteella ensimmäisen rokotteen saaneille, alle 65-vuotiaita lukuunottamatta, jotka saavat tehosteena mRNA-rokoteen (BioNTech-Pfizerin Comirnaty tai Modernan koronavirusrokote). Varovaisuusperiaatetta noudattaen AstraZenecan rokotetta ei myöskään anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet sinustromboosin eli aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle. 

Varkaudessa kaikki yli 66-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen sähköisesti kansalaisen terveyspalvelun kautta tai puhelimitse. p. 044 444 2585 (ma - to 9.00 - 11.30 ja 12.00 - 15.00).  Sairautensa tai tilansa vuoksi erittäin vakavalle (Ryhmä 1.) tai vakavalle koronavirustaudille (Ryhmä 2.) alttiit voivat varata ajan puhelimitse. Jos numero on varattu, kuulet tiedotteen rokotusajanvarauksen ajankohtaisesta tilanteesta.

Hyvinvointi Ankkurin ja kaupungintalon lisäksi avataan tälläviikolla rokotuspiste myös Kangaslammin terveysasemalle. Ajanvarauksen yhteydessä saa tiedon, missä rokotus tapahtuu. Tekstiviestimuistutus ajasta tulee, jos ajanvaraus on tapahtunut yli 2vrk ajanannosta. Rokotuksia laajennetaan edelleen lähiviikkojen aikana.

Rokotuksiin pyydetään tulemaan täsmällisesti ja liian aikaisin ei kannata tulla, jotta pystymme takaamaan rokotuspaikoilla turvavälit. Ota rokotukseen KELA-kortti mukaan ja laita helposti riisuttava pusero päällesi. Varaudu myös 15 minuutin seuranta-aikaan rokotuksen jälkeen.