Koe Varkaus kaupunkipyörän selässä

Koe Varkaus kaupunkipyörän selässä

Viimeksi muokattu: 
1.6.2021 12.28
Varkauden kaupunkipyöräkausi on polkaistu käyntiin. Uusi kausi tuo mukanaan muutoksia ja parannuksia kaupunkipyöräjärjestelmään. Kaupunkilaisten ja matkailijoiden yhteisessä käytössä on nyt 20 uutta maksullista JURO-kaupunkipyörää, joiden vuokraaminen tapahtuu kätevästi mobiilisovelluksella. Aikaisemmilta vuosilta tutut keltaiset Warkaus-jopot ovat siirtyneet kaupungin työntekijöiden käyttöön.

Kaupunkipyörät on tarkoitettu varkautelaisten ja matkailijoiden yhteisiksi kulkuvälineiksi, joilla voi taittaa lyhyitä kaupungin sisäisiä pyöräilymatkoja. Kaupunkipyöräjärjestelmän uudistuksen tarkoituksena on ollut tehdä yhteiskäyttöpyörästä entistäkin helpompi ja houkuttelevampi vaihtoehto liikkumiseen. Nyt käytössä on aikaisempaa enemmän kaupunkipyöriä sekä pyöräparkkeja, ja pyörien käyttämisestä on tehty monin tavoin helpompaa.

Kaudesta 2021 alkaen kaupunkipyörät ovat maksullisia ja ne saa käyttöön JURO-mobiilisovelluksen avulla. Sovellus on ladattavissa puhelimeen Google Play tai Apple Store -sovelluskaupasta. Pyörään voi ostaa käyttöoikeuden puoleksi tunniksi, päiväksi, kuukaudeksi tai koko kaudeksi.

Tänä kesänä Varkauden keskusta-alueella on viisi pyöräparkkia, joista pyöriä voi vuokrata ympäri vuorokauden. Käytön jälkeen pyörän voi palauttaa mihin tahansa pyöräparkkiin. Pyöräparkkeja löytyy Taulumäen torilta (Kauppakatu 55), Matkakeskukselta (Relanderinkatu 22), Rüsselsheimin aukiolta (Kauppakatu 18) sekä Päiviönsaaresta Hotel Oscarin luota (Kauppatori 4) ja Kommilan liikekeskustan edustalta (Savontie 42).

Kaupunkipyöräkausi jatkuu lokakuun loppuun saakka. Kaupunkipyörien toimittajana on Juro Sharing Infra Oy, jonka kanssa Varkauden kaupunki on tehnyt kaupunkipyöräjärjestelmästä kolmivuotisen sopimuksen. Yritys vastaa järjestelmän ylläpidosta sekä pyörien huollosta ja korjauksesta.

Kaupunkipyörien tarkemmat käyttöohjeet ja hinnasto löytyvät Varkauden kaupungin sivuilta osoitteesta www.varkaus.fi/kaupunkipyörät-lainattavissa.

Lisätietoa kaupunkipyöristä löytyy myös JURO-mobiilisovelluksesta ja osoitteesta www.jurobikes.com.

Muistathan huolehtia käsihygieniasta kaupunkipyörää käyttäessäsi.