Sirkusryhmä Arctic Ensemble saapuu Varkauteen

Sirkusryhmä Arctic Ensemble saapuu Varkauteen

Viimeksi muokattu: 
2.8.2021 13.25
Kesä on täällä taas ja samoin kauan odotettu roadtrip! Ystävysten matka kuitenkin loppuu lyhyeen auton sammuessa maantien varteen. Lähistöllä ei ole ketään, joten sankariemme täytyy kohdata Suomen suvi kaikessa arvaamattomuudessaan.

Keskiviikkona 14.7.2021 klo 17.30 Itsenäisyydenpuistossa (Ahlströminkatu 6) nähdään vauhdikas, akrobaattinen ja yllätyksellinen Ajolähtö-esitys, jossa yhdistyvät maailmanluokan sirkustaide ja Suomen kesä kaikessa komeudessaan. Tunnin kestävä esitys on maksuton ja sopii kaiken ikäisille. Esitystä seurataan piknik-katsomosta, johon yleisö voi tuoda omat istuinalustat ja eväät.

Esitys syntyi nuorten suomalaisten sirkustaiteilijoiden vastauksena pandemian aiheuttamaan kulttuurityhjiöön kesällä 2020. Viihdyttävää teosta vauhdittaa ryhmän omaperäinen huumori ja se on täynnä yllätyksellisyyttä ja absurdeja tilanteita. Ne korostavat sirkuksen maailman maagista realismia, jossa painovoiman lait eivät tunnu vaikuttavan.

Arctic Ensemble on suomalainen sirkusryhmä, joka perustettiin Sirkus Finlandian kiertueelle vuonna 2018. Monitaitoisen ryhmän maailman valloitusta on siivittänyt heidän lajinsa, korealainen tuplakehto: dynaaminen ja lennokas ilma-akrobatialaji, jossa tarkkaa yhteistyötä ja keinuliikettä hyödyntäen lentäjät saatetaan liitämään ja kieppumaan ilmojen halki. Arctic Ensemble on esiintynyt mm. Japanissa, Englannissa ja Ranskassa, ja he ylsivät 30 parhaan joukkoon sekä saivat kunniamaininnan kansainvälisillä Online Circus Festivaleilla keväällä 2020.

Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto sekä Taiteen edistämiskeskus ovat tukeneet Arctic Ensemblen kesän 2021 kiertuetta. Varkauden esityksen järjestelyistä vastaa Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.