Maskisuositus ELY-keskuksen joukkoliikenteessä

Maskisuositus ELY-keskuksen joukkoliikenteessä

Viimeksi muokattu: 
26.10.2021 14.53
Pohjois-Savon ELY-keskuksen järjestämässä joukkoliikenteessä suositellaan maskien käyttöä Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueella. Maskia käyttämällä jokainen matkustaja voi huolehtia omasta ja muiden matkustajien turvallisuudesta, ja osaltaan estää koronavirustartuntojen leviämistä.

Pohjois-Savon ELY-keskus joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena asetti hankkimassaan joukkoliikenteessä maskipakon kaikille yli 12-vuotiaille matkustajille kuluvan vuoden maaliskuussa. Maskittomuus ei kuitenkaan ole ollut peruste estää matkustajan matkaa tai poistaa matkustajaa autosta.

ELY-keskus lieventää hankkimaansa joukkoliikennettä koskevaa linjaustaan maskipakosta vahvaksi maskisuositukseksi 1.11.2021 alkaen.  Alueella ei ole ollut Itä-Suomen aluehallintoviraston asettamia rajoituksia enää 14.6.2021 jälkeen. Lisäksi julkisessa liikenteessä tartunnan riski on pääasiallisesti arvioitu pieneksi. 

THL suosittelee kasvomaskin käyttämistä julkisessa liikenteessä koko maassa. Koronaviruspandemia ei ole vielä ohi ja varotoimien noudattaminen edelleen on erittäin tärkeää. Opittua hyvää tapaa käyttää kasvomaskia joukkoliikenteessä kannattaa jatkaa. Linja-autoissa matkustajille on tarjolla käsidesiä ja kuljettajat käyttävät kasvomaskia.