Hyvän mielen joulukassi -kampanja 22.11.-15.12.2021

Hyvän mielen joulukassi -kampanja 22.11.-15.12.2021

Viimeksi muokattu: 
18.11.2021 12.20
Lämminhenkinen Hyvän mielen joulukassi –kampanja tulee taas! Kampanjan kautta voit helposti lahjoittaa tarvikkeita apua tarvitseville!

Varkauden kaupunki järjestää yhdessä K-Citymarketin, Prisman ja Tokmannin kanssa jo perinteeksi muodostuneen Hyvän mielen joulukassi -kampanjan ajalla 22.11.–15.12.2021. Kampanjan suojelijana toimii apulaiskaupunginjohtaja Joonas Hänninen. Kampanjan tavoitteena on edellisten vuosien tapaan osallisuuden, yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen lisääminen sekä hyvän joulumielen tuottaminen.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa oman kaupassakäynin yhteydessä! Kumppani-kaupoissa on aulassa kampanja-telineet, joista löytyvät ohjeet. Telineestä otetaan kassi, jonka sisällä on ostoslista, jossa on esimerkkejä tuotteista, joita voi lahjoittaa. Maksa tuotteet kassalla, pakkaa kassiin ja jätä kassi kaupan infopisteeseen. 

Kaupungin työpaja kerää lahjoituskassit ja hoitaa ne edelleen jakelijatahoille. Kassien sisältöjä tasataan tarvittaessa ennen lahjoituksen saajalle viemistä. Lahjan saaja huomioidaan kassin sisällön mukaisesti.

Jakelijatahoina mukana ovat kaupungin sosiaalitoimen, päihde- ja mielenterveyspalveluiden sekä kotihoidon lisäksi Varkauden ev.lut seurakunta, Perheentalo, SPR paikallisosasto ja Savon Koti. Uutena mukaan tulijana on nuorten Ohjaamo. Kampanjan kassit sekä kassien telineet, jotka ovat kampanjan ajan kaupoissa, on valmistanut työpaja. Näin kampanjassa on huomioitu myös työllisyys. Kasseja voi myöhemmin käyttää ostoskasseina, joten näin kampanjassa on mukana myös ekologinen näkökulma. Kasseja on ollut jakelussa myös aiempina vuosina ja lisäksi niitä on ollut myynnissä kaupungin Olohuoneella, joten kasseja on jo laajasti käytössä.

Uutena asiana tänä vuonna kampanjassa on se, että tuotteita voi ostaa myös laajemmin, muistakin kuin mukana olevista kaupoista. Ostettavissa tuotteissa tulee huomioida samat rajoitukset, kuin suoraan kasseihin ostettavissa tuotteissa. Lahjoitettaviin tavaroihin ei saa ostaa kylmäsäilytystä tarvitsevia tuotteita tai mitään pilaantuvia tuotteita. Ostetut tuotteet voi toimittaa kampanja-aikana kaupungintalon aulapalveluun tai Olohuoneelle, josta ne toimitetaan Työpajalle. Työpajalla lahjoitukset lajitellaan kasseihin.

Näytetään yhdessä, että Varkaudessa välitetään lähimmäisestä ja halutaan tuottaa hyvää joulumieltä! 

Lisätiedot:

Helena Pitkänen, talousjohtaja,
puh. 044 444 2460 , s-posti: helena.pitkanen@varkaus.fi

Pia Hedman, työllisyyspalvelujen tiimivastaava,
puh. 044 444 2505, s-posti: pia.hedman@varkaus.fi