Varkauden kaupunki haluaa toimia vastuullisesti tapahtumien järjestämisessä

Varkauden kaupunki haluaa toimia vastuullisesti tapahtumien järjestämisessä

Viimeksi muokattu: 
30.11.2021 15.26
Viimeisen kahden viikon aikana Varkaudessa on todettu 18 uutta koronapositiivista henkilöä ja Joroisissa 2. Karanteeniin on määrätty 51 henkilöä, esim. päiväkotiryhmä. Kaupunki muistuttaa, että kaikissa tilaisuuksissa suositellaan käytettäväksi maskia, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä. Kaupunki järjestää joulukuun aikana koronaturvallisen walk-in rokotustapahtuman ja toivomme niidenkin kuntalaistemme hakeutuvan rokotukselle, joiden rokotesuoja on puutteellinen.

Valtakunnan tasolla sekä koronatartuntojen että myös sairaalahoidossa olevien määrä on lisääntynyt voimakkaasti. Pohjois-Savossa rokotekattavuus on hyvä, 83,6%, eikä sairaalahoidon tarpeessa ole tapahtunut toistaiseksi muutoksia huonompaan suuntaan, joskin potilassiirtoja muilta alueilta on tulossa.

Myös Pohjois-Savon alueella koronaepidemia on uudelleen kiihtynyt, ilmaantuvuus on 168 / 100 000 ihmistä. Tartuntoja on todettu varsinkin 5-12-vuotiaiden ikäryhmissä, joilla oireet ovat yleensä onneksi lieviä. Osa tapauksista on tullut esiin oireettomien ihmisten seulonnoissa.

Valtakunnallisesti huonontunut koronatilanne sekä uusi virusvariantti omikronin johdosta Varkauden kaupungin häiriö- ja poikkeusolojen johtoryhmä on arvioinut olemassa olevia suosituksia ja käytäntöjä.

Viimeisen kahden viikon aikana Varkaudessa on todettu 18 uutta koronapositiivista henkilöä ja Joroisissa 2. Karanteeniin on määrätty 51 henkilöä, esim. päiväkotiryhmä. Terveydenhuollon kantokyky Varkaus-Joroinen yhteistoiminta-alueella saattaa vaarantua, jos tartuntojen määrä kasvaa voimakkaasti lähiviikkoina.

Pohjois-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä on tehnyt oman suosituksensa aluehallintovirastolle 29.11.2021 siten, että Pohjois-Savossa rajoitettaisiin Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen luokituksen mukaisia merkittävän kokonaisriskin tapahtumia. Suositus koskee sisätiloissa järjestettäviä tapahtumia, joihin osallistuu yli 100 henkilöä ja joissa ei ole ennalta määriteltyjä istumapaikkoja. Ensisijaisia rajoitusten kohteita ovat vain merkittävän kokonaisriskin toiminnot, kuten sisätilojen massatapahtumat ilman osoitettua istumapaikkaa, suurkuorot ja yhteismajoitus. Sen sijaan muiden kuin korkean kokonaisriskin toimintojen rajoittaminen ei ole ryhmän mukaan perusteltua. Rajoituksilta voisi välttyä ottamalla käyttöön koronapassin.

Edellä mainituista syistä Varkauden kaupunki haluaa toimia vastuullisesti ja järjestelee esiopetuksen itsenäisyyspäivän vastaanoton yksikkökohtaisesti, eikä eri yksiköiden välistä yhteistä kaupungin vastaanottoa tässä vaiheessa järjestetä.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien sekä muiden kaupungin järjestämien tapahtumien osalta terveysturvallisuutta lisätään käyttämällä tilaisuuksissa maskeja, osoitettuja istumapaikkoja, hyvää hygieniaa sekä tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan koronapassia. Kaupunki muistuttaa, että kaikissa tilaisuuksissa suositellaan käytettäväksi maskia, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Kaupungin häiriö- ja poikkeusolojen johtoryhmä seuraa aktiivisesti koronatilanteen kehittymistä sekä AVI:n ohjeistuksia tilanteeseen liittyen ja antaa tarvittaessa uusia ohjeita.

 

Varkauden kaupunki
Häiriö- ja poikkeusolojen johtoryhmä