Varkauden kaupunki ottaa koronapassin käyttöön järjestämissään tapahtumissa

Varkauden kaupunki ottaa koronapassin käyttöön järjestämissään tapahtumissa

Viimeksi muokattu: 
3.12.2021 15.13
Kaupungin tulevia suuria yleisötilaisuuksia, joissa koronapassi on käytössä ovat Itsenäisyysjuhla Warkaus-salissa 6.12. sekä Soisalo-opiston tanssikoulun näytökset 8. ja 9.12.2021. Muista tulevista tapahtumista tiedotetaan erikseen.

Varkauden kaupungin kulttuuritapahtumissa noudatetaan Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksiä ja korostetaan terveysturvallisuutta. Yleisötilaisuuksissa, joissa on yli 100 osallistujaa, yhteislaulua ja seisomapaikkoja edellytetään koronapassin esittämistä sisäänpääsyssä Pohjois-Savossa 6.12.2021 ja 27.12.2021 välisenä aikana. Varkauden kaupunki ottaa koronapassin käyttöön kaikissa suurissa yleisötilaisuuksissa. Kaikkien 16 vuotta täyttäneiden tulee esittää koronapassi. 

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Todistuksen saa, kun molemmat rokotukset on otettu, koronatauti sairastettu tai kun alle 72 tunnin sisällä on saatu negatiivinen koronatestin tulos. 

Näin saat koronapassin käyttöösi: 

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.  
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta. 
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen. 
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille. 

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää Omakantaa, saat koronatodistuksen omalta terveysasemaltasi. Ajanvaraus ja neuvonta puhelimitse 017 579 6000 ma-to klo 8.15-14.00, pe klo 8.15-12.00. Yhteyttä voi ottaa myös Klinik-asiointipalvelun kautta. 

Kaikissa tilaisuuksissa suositellaan käytettäväksi maskia, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä.