Varkauden kaupunki palkittiin 7.12.2021 Kuntatyö2030 –gaalassa Helsingissä

Varkauden kaupunki palkittiin 7.12.2021 Kuntatyö2030 –gaalassa Helsingissä

Viimeksi muokattu: 
7.12.2021 22.39
Varkauden kaupungin Maailman paras rekryvideo palkittiin Kuntatyö2030 –gaalassa. Gaalassa palkitaan innostavia ja vaikuttavia kehittämistekoja eri toimialoilta eri puolilta Suomea. Palkittavat teot on valittu 192 kehittämisratkaisun joukosta, jotka on vuoden 2021 aikana julkaistu Tekojen tori -sivustolla.

Kuntatyö2030 -gaalassa palkinnon sai yli 50 innostavaa kehittämistekoa eri toimialoilta. Kunta-ala on laaja ja ammattialoja on paljon. Innostavat teot tuovat hienosti esiin alan moninaisuutta. Tänä vuonna palkittavien innostavien kehittämistekojen joukossa on myös Varkauden kaupunki.

Palkinnon vastaanottajia Kuntatyö2030-gaalassa.

Varkauden kaupungilla lähdettiin systemaattisesti satsaamaan työnantaja- ja rekrytointimarkkinointiin muutama vuosi sitten. Haluttiin tuoda Varkauden kaupunkia ja kuntatyötä esille uudella tavalla ja elokuussa 2021 syntyi Maailman paras rekryvideo yhteistyössä RTK-henkilöstöpalveluiden kanssa. Lisää aiheesta Tekojen Tori-sivustolla, jonne pääset tästä linkistä.

Maailman parhaan rekryvideon pääset näkemään tästä linkistä.

Tänä vuonna eniten kehittämistekoja Tekojen torille on ilmoitettu opetus- ja kasvatussektorilta sekä sosiaali- ja terveysalalta. Monet kehittämisteot koskivat koko kuntaorganisaatiota ja niiden teemana oli esimerkiksi työhyvinvoinnin tai esihenkilötyön parantaminen.

− Työelämä on muutoksessa ja työn tekemisen tavat uusiutuvat. Kunta-alalla tämä näkyy esimerkiksi teknologian hyödyntämisenä sekä uudistuneina toimintatapoina ja palveluina.

Haluamme nostaa esille hyvää kuntatyötä ja antaa tunnustusta alan kehittäjille, sanoo ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Liminka, Kangasala ja Lempäälä ovat kekseliäimmät kunnat

Hyvä kiertämään -kampanjassa etsittiin Suomen kekseliäintä kuntaa. Kekseliäin kunta on sen, josta julkaistiin eniten kehittämistekoja Tekojen torille syyskuun 2021 aikana.

Limingan kunta valittiin Suomen kekseliäimmäksi kunnaksi. Kunnan eri toimialoilta ilmoitettiin 30 erilaista kehittämistekoa. Toiseksi kiri Kangasalan kaupunki 20 kehittämisteollaan ja kolmannen sijan voitti Lempäälän kunta, josta ilmoitettiin 11 kehittämistekoa.

− Kunnissa tehdään valtavasti kehittämistyötä, mutta se jää usein piiloon. Tekojen torilla on tällä hetkellä 866 kehittämistekoa noin 130 eri kuntaorganisaatiosta. Kannustankin kaikkia jakamaan

omia kehittämisoivalluksia rohkeasti ja avoimesti, jotta muut voisivat hyödyntää ratkaisuja oman työn ja palvelujen kehittämisessä. On hienoa, että Liminka, Kangasala ja Lempäälä näyttävät esimerkkiä muille, iloitsee Jaanu.