Taidetta ja musiikkia rauhan puolesta tällä viikolla

Taidetta ja musiikkia rauhan puolesta tällä viikolla

Viimeksi muokattu: 
21.3.2022 10.52
Kauppakatu 24:n tiloissa on nähtävillä kuvataiteilijoiden Rinnakkainen kauneus –näyttely 21.3. - 3.4. Varkauden kirkossa järjestetään Apua Ukrainaan –konsertti 25.3.  

Rasisminvastaisella viikolla Varkaudessa kuullaan musiikkia ja koetaan taidetta rauhan ja inhimillisyyden puolesta. Varkauden Kuvataideyhdistyksen taiteilijat Unski Immonen, Anneli Loponen, Johanna Aho, Taru Mäntynen, Leena Mäki-Patola ja Johanna Vinha pystyttävät Kauppakatu 24:n liikehuoneistoon installaatioita, jotka yhdessä muodostavat Rinnakkainen kauneus –näyttelyn. Esillä tilassa on myös Meeri Torvisen teos Varkauden museoiden kokoelmista. Näyttely on esillä 21.3. – 3.4. ja katsottavissa kadulta liiketilan ikkunoista mihin kellonaikaan tahansa.

Taiteilija Johanna Aho pohtii näyttelyn ajatusta seuraavasti:

”Miten pidämme kiinni omasta inhimillisyydestämme ja mielenterveydestämme silloin, kun maailman päälle tuntuu laskeutuneen tumma synkkä pilvi ja uhka? Miten olla itse sortumatta vihaan, vihaamaan, pelon tunteista huolimatta? On tärkeää nähdä, että kaiken keskellä maailmassa on silti, koko ajan, myös hyvää ja kaunista.”

Mikäli haluat tuoda tilaan kevyen, ripustettavan esineen, joka symboloi sinulla rauhaa ja rakkautta omassa elämässäsi, voit olla yhteydessä Johanna Ahoon / 044 0580445 tai varkauden.kuvataideyhdistys@gmail.com. Myös lisätietoja näyttelystä voi kysyä Johannalta.

Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Varkauden museot, Warkauden kaupunkikeskusta ry ja Varkauden kaupunki.

Apua Ukrainaan –konsertti pääkirkolla

 25.3. perjantaina alkaen klo 18 Varkauden kirkossa konsertoidaan niin ikään rauhan ja inhimillisyyden puolesta. Käsiohjelmatuotto ohjataan Kirkon ulkomaanavun kautta Ukrainan hyväksi.

Kirkossa esiintyvät Maria Bondarenko, Eija Kettunen, Liina Mustonen, Piia Tuohino, Andra Kaus, Jyrki Immonen, Tapani Majuri, Sauli Rissanen, Ortodoksikuoro, Ajattomat-kuoro, Lapsikuoro Pisarat, Varkauden seurakuntakuoro, Warkauden Ukulele-orkesteri, Joroisten sekakuoro, Kristiina Tirkkonen ja Mari Marjokorpi.

 Varkauden evankelisluterilainen seurakunta järjestää konsertin yhteistyössä Soisalo-opiston, Warkauden Ukulele –orkesterin ja Varkauden ortodoksisen seurakunnan kanssa.