Terveysaseman puhelinpalvelu ja Klinik ovat ruuhkautuneet

Terveysaseman puhelinpalvelu ja Klinik ovat ruuhkautuneet

Viimeksi muokattu: 
7.4.2022 16.09
Terveysaseman ajanvarauspuhelimen takaisinsoittojärjestelmä ja Klinik ovat ruuhkautuneet. Uusia koronatartuntoja on ilmaantunut viimeviikkojen aikana useiden satojen tartuntojen ryppäinä, eikä tilanne tartuntojen suhteen näytä hidastumisen merkkejä. Tartunnoilta eivät ole säästyneet myöskään sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, joka on aiheuttanut runsaasti ennakoimattomia poissaoloja. Jäljitystä tehdään edelleen riskiryhmien asumisyksiköissä, hoivalaitoksissa sekä terveydenhuollon yksiköissä, joka kuormittaa terveydenhuoltoa.

Koronanäytteenottoon liittyviä kyselyitä on kuluneiden viikkojen aikana tullut erittäin runsaasti terveysasemalle erityisesti puhelimitse. Alueellinen koronanyrkki kokoontuu ensi viikon maanantaina ja ottaa kantaa tämän viikkoiseen Aluehallintoviranomaisen tiedotteeseen liittyen koronanäytteenoton laajentamiseen terveydenhuollossa ja Pohjois-Savon alueelliseen ohjeistukseen. Työterveyshuoltojen toivotaan osaltaan kantavan vastuuta myös asiakkaidensa näytteenotoista.

Teemme parhaamme ruuhkan purkamiseksi ja puhelinpalvelu pyritään saamaan ajantasalle niin pian kuin mahdollista. Huomioimalla seuraavat asiat autat meiltä palvelun nopeutumisessa:

Ota yhteyttä samasta asiasta vain yhden kanavan kautta. Useat yhteydenotot eivät nopeuta ajan saamista, vaan ruuhkauttavat palvelua entisestään. Jos olet jättänyt viestin Klinikin kautta, älä jätä enää takaisinsoittopyyntöä. Jokainen yhteydenotto käsitellään ja takaisinsoittopyyntö johtaa yhteydenottoon puhelimitse, vaikka asiasi olisi jo hoidettu sähköisiä kanavia pitkin. 

Vastaathan, kun sinulle soitetaan ja soita numerosta, johon pääset vastaamaan. Soitot tuleva numerosta 017 579 6000.

Tarvitessasi kiireellistä hoitoa, valitse takaisinsoittopalvelusta numero 2.

Jos asiasi koskee koronanäytteenottoa tai -rokotuksia valitse numero 4.

Muistathan, että lääkäri Digiklinikan etävastaanotolla palvelee sinua maksutta päivittäin klo 7.00 -23.00  mm. silmätulehdusoireissa, virtsatieinfektio-oireissa, ihottumissa, hyönteisen pistoissa ja puremissa sekä allergiaoireissa.

Hoitajamme tekevät kaikkensa palvellakseen Teitä parhaalla mahdollisella tavalla.