Kesäkuussa runsaasti tekemistä lapsille ja nuorille

Kesäkuussa runsaasti tekemistä lapsille ja nuorille

Viimeksi muokattu: 
6.5.2022 08.37
Ympäri Varkautta järjestetään mukavaa toimintaa ala- ja yläkouluikäisille lapsille useiden eri toimijoiden yhteistyönä kesäkuussa.

Varkauden kaupungin liikunta- ja kulttuuripalvelut järjestävät koululaisten kesäloman ensimmäisellä viikolla liikunnallisia päiväleirejä 7-10-vuotiaille Kuoppakankaalla, Kangaslammilla ja Luttilassa. Toimintaa ohjaavat KeVen, VarTa:n ja PK-P:n ohjaajat. Lisäksi luvassa on kuvataide- ja kädentaitoleiri kuvataidekoululla ja ukrainalaislapsille suunnattu ryhmä. Päiväleirit ovat osallistujille maksuttomia, ja ne toteutetaan AVI:n avustuksella.

Perinteisiä kesäkerhoja 1.-2.-luokkalaisille järjestetään Waltterin koululla kesäloman toisella ja kolmannella viikolla. Kerhoissa ulkoillaan päivittäin ja vieraillaan mahdollisesti Vekara-Varkauden eri toiminnoissa.

Kesämiitit 3.-6.-luokkalaisille varkautelaisille järjestetään Waltterin koululla kesäloman ensimmäisestä päivästä juhannukseen saakka arkipäivisin. Miitit ovat kohtaamispaikka lapsille, jotka eivät pääse kesäkerhoihin ja ovat nuokkarille liian nuoria. Miiteillä on luvassa muun muassa retkeilyä lähiympäristössä. Jokaiselle päivälle on toimintaa, jota voi tarkemmin seurata verkossa. Kesämiiteistä ja kesäkerhoista vastaa Varkauden kaupungin hyvinvoinnin ja kasvatuksen toimiala.

Taidetta aikaan –päiväleiri alakouluikäisille pidetään Vekara-Varkaus-viikolla Pitkälänniemen tilalla. Päiväleiri on maksullinen. Toiminnasta vastaa Varkauden Pelastakaa lapset ry. Tämän lisäksi Vekara-Varkaus-viikko tarjoaa yli 100 erilaista sisältöä, joista löytyy tekemistä aina taiteesta liikuntaan ja retkistä seikkailuihin.

Soisalo-opisto järjestää tiiviskursseja baletista, akrobatiasta, nykytanssista ja Folkhopista eri tasoisille harrastajille kesäloman ensimmäisellä viikolla.

Myös yläkouluikäisille

Seurakunta järjestää kesäleirin 11-14-vuotiaille juhannusviikolla Puurtilan seurakuntakodilla. Toiminnallisella leirillä on luvassa ulkoilua, uintia, saunaa, hyvää ruokaa ja seuraa, kisoja, visoja ja nuotion loimua. Seurakunnalla on myös 1.-3.-luokkalaisille suunnattuja kesäleirejä kesäloman ensimmäisestä päivästä juhannukseen saakka arkipäivisin Könönpellon seurakuntakeskuksella.

Yläkouluikäisille suunnattu PopUp-nuokkari liikkuu tiistaisin ja torstaisin skeittiparkkiin ja Hertunrannan uimarannalle. PopUp-nuokkarilla voi viettää mukavaa kesäpäivää yhdessä pelaillen, jutellen tai hengaillen. Toiminnan järjestää nuorisopalvelut.

Perheentalolla puuhaa läpi kesän

Perheentalolla on toimintaa läpi kesän heinäkuun puoliväliin ajoittuvaa kesätaukoa lukuun ottamatta. Luvassa on monipuolista tekemistä vauvoista alakouluikäisiin saakka. Lisäksi Varkauden Perheentalo koordinoi puistokerhoja yhteistyössä eri lapsiperhetoimijoiden kanssa. Kerhot kiertävät eri asuinalueiden puistoissa keskiviikkoaamuisin kesä-heinäkuun ajan.

Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta, toiminnasta ja mahdollisista maksuista löytyvät sivulta varkaus.fi/lomavarkaus.