Varkauden kaupunki etsii uutta talousjohtajaa

Varkauden kaupunki etsii uutta talousjohtajaa

Viimeksi muokattu: 
6.5.2022 15.18
Varkauden kaupungin talousjohtajan virka avataan haettavaksi tulevana maanantaina 9.5.2022.

Talousjohtaja aloittaa työskentelyn uuden, perustettavan talous- ja palkkahallintoyhtiön toimitusjohtajana marraskuussa 2022. Hän jatkaa toimitusjohtajan tehtävässä ottaen vastuulleen myös varsinaiset talousjohtajan tehtävät keväällä 2023. Talousjohtaja johtaa ja valvoo kaupungin taloushallintoa ja vastaa taloussuunnittelusta, talouden raportoinnista ja tilinpäätöksen laatimisesta. Lisäksi hänen vastuullaan on kaupungin maksuvalmius, rahoitus ja sijoitustoiminta.

Uudelta viranhaltijalta edellytetään vahvaa käytännön kokemusta kunnan sekä kuntakonsernin talouden johtamisesta, taloushallinnosta sekä rahoituksesta. Valintaprosessissa arvioidaan myös hakijoiden kokemusta osakeyhtiön toimitusjohtajuudesta, esihenkilönä toimimisesta sekä osakeyhtiölain tuntemusta.

Valintaa valmistelevan työryhmän puheenjohtajana toimii kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kati Hynninen. Hän korostaa, että kysymyksessä on uudentyyppinen tehtäväkokonaisuus uudessa toimintaympäristössä, minkä toivotaan innostavan hakijoita laajasti.

Nykyinen viranhaltija Helena Pitkänen eläköityy pitkän kuntauran jälkeen kesällä 2023.

Haku päättyy 30. toukokuuta. Kaupunginvaltuusto valitsee uuden talousjohtajan kesälomien jälkeen.

                                                                                                                            

Lisätietoja: kaupunginjohtaja Joonas Hänninen, puh. 040 676 5544, s-posti: joonas.hanninen@varkaus.fi