Jazzliiton kiertueella Max Zenger Globus

Jazzliiton kiertueella Max Zenger Globus

Viimeksi muokattu: 
22.9.2022 13.06
Saksofonisti Max Zengerin luotsaaman kvintetin tavaramerkkejä ovat futuristiset, runsaat äänimaisemat ja luonnon ainutlaatuisuudesta inspiraationsa saaneet sävellykset. Yhtye esiintyy Varkaudessa torstaina 20.10.2022 osana kahdeksan konsertin kiertuetta.

Max Zengerin saksofoni ja Kasperi Sarikosken pasuuna soivat kauniisti yhdessä sekä ristikkäin juoksevissa melodioissa. Yhtyeen kompissa kättä paiskaavat newyorkilaistuneen Kaisa Mäensivun jämäkkä basismi ja Anssi Tirkkosen energia rummuissa. Tähän rytmiseen palettiin luo oman tasonsa, kosketinsoittaja Mikael Myrskog. Kiertue esittelee vakiokokoonpanonsa lisäksi enemmänkin uusia kykyjä. Kolmessa konsertissa esiintyy lisäksi pianistin pallilla Tuomo Uusitalo, ja yhdessä konserteista basson varteen asettuu Mäensivun saappaisiin Juuso Rinta

Globus voitti kesällä 2018 järjestetyn Euroopan Yleisradioiden jazzyhtyekilpailun Ranskassa. Tällöin yhtye oli juuri julkaissut debyyttilevynsä, ja kakkosalbumi Flores ilmestyy parahiksi Jazzliiton kiertueelle.

Konsertti vastaa paikalliseen kysyntään

Kiertue saapuu Savonlinnasta Varkauteen torstaina 20.10. ja jatkaa matkaa Joensuuhun seuraavana päivänä. Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tarjoaa konsertin Warkaus-salissa klo 19.00. Yleisöllä on konserttiin vapaa pääsy.

- Olemme keränneet asukkailta toiveita ja ajatuksia Varkauden kaupungin kulttuuripalveluista. Musiikki, erityisesti klassinen ja jazz nousevat kyselyissä toistuvasti esiin. Nyt meillä on tilaisuus vastata kysyntään osaltamme ainakin tällä konsertilla, kertoo johtava kulttuurituottaja Terhi Siippainen.

Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden tavoitteena on tuottaa matalan kynnyksen kulttuuripalveluita erilaisille kohderyhmille. Lastenkulttuuria tuotetaan Vekara-Varkaus -tapahtumien ja Lastenkulttuurikeskus Verson kautta, ja nyt aikuisille suunnattua kulttuuritoimintaa kehitetään yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa yhä osallistavampaan ja monipuolisempaan suuntaan.

Musiikin ilmastovaikutuksia mitataan

Max Zenger Globuksen kiertue on osa Suomen Jazzliiton toimintaa. Valtakunnallinen kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeinen toimintamuoto kotimaassa. Kiertueiden puitteissa järjestetään vuosittain noin 100 konserttia keskimäärin 40 eri paikkakunnalla. Tuotantoon lukeutuu vuosittain neljä omatuotantoista sekä viisi ulkopuolisten tuottajien yhteistyössä tuotettua kiertuetta.

Suomen Jazzliitolla on vuosina 2022–2023 käynnissä Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli -hanke, jossa selvitetään kotimaisen elävän musiikin ilmastovaikutukset ja kehitetään liiton omaa kiertuetoimintaa kestävämmäksi. Ilmastovaikutuksia mitataan myös Max Zenger Globus -kiertueella.

Lisätietoja:

maxzenger.com

jazzliitto.fi