Metsänpeitto-näyttely 7.10.2022 – 8.1.2023 kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä

Metsänpeitto-näyttely 7.10.2022 – 8.1.2023 kertoo tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä

Viimeksi muokattu: 
15.11.2022 11.19
Varkauden taidemuseon näyttely on tällä kertaa erityisen mielenkiintoinen, sillä kohderyhmänä ovat lapset, lapsiperheet, erityisryhmät ja toki muutkin kaikenikäiset kävijät.

Toiminnallinen näyttely pohjautuu suomalaiseen kansanperinteeseen ja kertoo siitä, miten ihmiset ennen kokivat ympäröivän maailman. Suomalaisilla on aina ollut vahva suhde metsään. Metsästä oltiin riippuvaisia, siellä asuttiin ja se antoi ravintoa.

Metsänpeitto – tuonpuoleisuuden tila - on haltijoiden ja maahisten salainen maailma, jossa kaikki on erilaista ja jännittävää. Aikoinaan ajateltiin myös, että metsän kasvit ja eläimet ovat ihmisen tapaan tuntevia ja ajattelevia. Näyttelyssä metsäkuninkaan Tapiolan mailla voi muuttua metsän asukkaaksi. Kantavana teemana on tutustua tarinoihin, jotka innostavat kaikkia, ei vain lapsia, leikkimään ja mielikuvittelemaan metsässä.

Vierailijat pääsevät näkemään taivasta kannattelevan ikiaikaisen maailmanpuun, tasapainoilemaan suon pitkospuilla ja istahtamaan metsälammen sammaleisille kiville. Näyttely tarjoaa myös mahdollisuuden kömpiä karhuvanhuksen luolaan, jossa tähtitaivas pilkahtaa, nuotio lämmittää ja öinen pöllö huhuilee hiljaisesti. Lisäksi metsässä löytyy sen salaisia asukkaita: haltioita, maahisia ja peikkoja.

Näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti. Ryhmille maksuttomat opastukset museon aukioloaikoina, varaukset puh. 040 769 1010, museot@varkaus.fi.

Näyttely on kengätön. Vapaa pääsy.

Näyttelyn on tuottanut Lastenkulttuurikeskus Rulla Tampereelta