Viikon 42 vinkki

Viikon 42 vinkki

Viimeksi muokattu: 
17.10.2022 09.40
Syysloma - mennäänkö retkelle?

Syyslomalla on aikaa tutustua lähimaaston metsiin ja luontoreitteihin koko perheen voimin. Syysloma osuu aikaan, jolloin luonto on kaikista värikkäimmillään. Lapset ja aikuiset nauttivat ruskasta. Syksyn tullen liikkuminen ulkona on itse asiassa helpompaa kuin kesällä. Tämä johtuu viileästä ilmasta. Syksyinen ilma on raikasta ja kevyttä hengittää. Sopivalla pukeutumisella eivät sateet ja tuuletkaan haittaa.

Luonto houkuttelee muutenkin liikkumaan. Liikumme luonnossa huomaamattamme reippaammin kuin sisätiloissa, vaikka liikkuminen tuntuu kevyemmältä. Luontoon voi lähteä monin tavoin. Kun liikut ja oleskelet luonnossa, sen tuoksut, äänet sekä visuaaliset ja fyysiset aistimukset tuottavat kokonaisvaltaisen, moniaistisen hyvän olon kokemuksen, jonka vaikutus tuntuu ulkoilun jälkeenkin.

Luonnolla on rauhoittava ja hyvinvointia lisäävä vaikutus ihmisiin. Synkkien uutisten, epävarmuuden ja surullisten maailmantapahtumien keskellä luonto antaa meille ihmisille paljon. Luonnossa liikkuminen ja luonnonrauhassa oleilu ovat ilmaisia tapoja hoitaa henkistä hyvinvointia ja ehkäistä mielenterveyshaittoja. Jo päiväretki lähiluontoon vie ajatukset pois arjen kiireistä.