Varkauden kaupunki etsii edelleen uutta talousjohtajaa

Varkauden kaupunki etsii edelleen uutta talousjohtajaa

Viimeksi muokattu: 
17.10.2022 13.36
Varkauden kaupungin talousjohtajan virka on avattu uudelleen haettavaksi. Virkaan elokuussa valittu Juha Hörkkö on perunut tulonsa Varkauteen.

Talousjohtaja aloittaa työskentelyn uuden Wakaus Keski-Savon Tilipalvelut Oy:n toimitusjohtajana. Hän jatkaa toimitusjohtajan tehtävässä ottaen vastuulleen myös varsinaiset talousjohtajan tehtävät myöhemmin keväällä 2023.

Talousjohtaja johtaa ja valvoo kaupungin taloushallintoa ja vastaa taloussuunnittelusta, talouden raportoinnista ja tilinpäätöksen laatimisesta. Lisäksi hänen vastuullaan on kaupungin maksuvalmius, rahoitus ja sijoitustoiminta.

Uudelta viranhaltijalta edellytetään vahvaa käytännön kokemusta kunnan sekä kuntakonsernin talouden johtamisesta, taloushallinnosta sekä rahoituksesta. Valintaprosessissa arvioidaan myös hakijoiden kokemusta osakeyhtiön toimitusjohtajuudesta, esihenkilönä toimimisesta sekä osakeyhtiölain tuntemusta.

Valintaa valmistelevan työryhmän puheenjohtajana jatkaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kati Hynninen. Hän korostaa, että kysymyksessä on uudentyyppinen tehtäväkokonaisuus uudessa toimintaympäristössä, minkä toivotaan innostavan hakijoita laajasti toisellakin hakukierroksella.

Nykyinen viranhaltija Helena Pitkänen eläköityy pitkän kuntauran jälkeen kesällä 2023. Hän toimii oman virkansa ohella Wakaus Oy:n toimitusjohtajana uuden talousjohtajan valintaan saakka.

Talousjohtajan haku päättyy 10. marraskuuta.

                                                                                                                            

Lisätietoja:

kaupunginjohtaja Joonas Hänninen, puh. 040 676 5544, s-posti: joonas.hanninen@varkaus.fi  

talousjohtaja ja Wakaus Keski-Savon tilipalvelut Oy:n toimitusjohtaja Helena Pitkänen, puh. 044 444 2460, s-posti: helena.pitkanen@varkaus.fi