Itsenäisyyspäivää vietetään Varkaudessa puhaltimien soidessa

Itsenäisyyspäivää vietetään Varkaudessa puhaltimien soidessa

Viimeksi muokattu: 
22.11.2022 08.03
Suomen 105-vuotista itsenäisyyttä juhlistetaan Varkaudessa tiistaina 6.12. klo 14 Warkaus-salilla kaikille avoimessa tilaisuudessa. Kahvitarjoilu juhlan osallistujille on Warkaus-salin aulassa klo 13 alkaen. Vapaaliput juhlaan tulee noutaa ennakkoon. Liput ovat noudettavissa Varkauden kaupunginkirjaston aikuistenosastolta torstain 17.11. ja lauantain 26.11. välisenä aikana kirjaston aukioloaikoina.

Itsenäisyysjuhlan avaa kaupungin tervehdyksellä hallintojohtaja Antti Mäkinen. Juhlan musiikkiesityksistä vastaa Vt23-Jatsiorkesteri Janne Juutilaisen johdolla. Orkesterin solistina laulaa varkautelaisille tuttu muusikko ja näyttelijä Markus Petsalo. Ohjelmassa on Jukka Itkosen sanoittamia ja Esa-Markku Juutilaisen säveltämiä lauluja, joita säveltäjä on myös sovittanut yhdessä Petri Juutilaisen kanssa. Osa lauluista on sävelletty Varkauden soittokunnan juhlakantaattiin Vuodet ne vierivät vaan. Juhlassa kuullaan nuorten ääni, kun Varkauden nuorisovaltuusto Wanuvan puheenjohtaja Eve Pöysti pitää juhlapuheen.

 

Tilaisuudessa julkistetaan aikaisempien vuosien tapaan kaupunginhallituksen valitsema Vuoden varkautelainen. Hyvinvoinnin ja kasvatuksen toimiala puolestaan jakaa kaupungin kulttuuripalkinnon ja kulttuurin tunnustuspalkinnon. Juhlassa palkitaan myös Varkauden vuoden vapaaehtoinen, jota kaupunkilaiset ovat voineet syksyn aikana ehdottaa samoin kuin muita palkinnonsaajia.

 

Varkauden kaupungin itsenäisyysjuhlan järjestelyistä vastaa kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, joka järjestää myös esioppilaiden oman itsenäisyysjuhlan 7.12. 

Varkauden seurakunnan itsenäisyyspäivän ohjelmassa on sanajumalanpalvelus pääkirkossa klo 10. Seppeleet lasketaan Ylä-Kankun hautausmaalla klo 11.15 ja Pirttiniemen hautausmaalla klo 12. Myös Kangaslammilla muistetaan sodissamme kaatuneita seppeltenlaskussa klo 11.30 ja hartaudessa klo 12.