Varkauden museot ja alueen teollisuusyritykset yhteistyöhön

Varkauden museot ja alueen teollisuusyritykset yhteistyöhön

Viimeksi muokattu: 
8.12.2022 15.27
Varkauden museot, Andritz Oy, Sumitomo SHI FW, Stora Enso Oyj, Varkauden tehdas ja Honeywell Oy ovat sopineet yhteistyöstä osana Varkautelaisten uusi museo -hanketta.

Varkauden museot ovat tarjonneet yrityksille uudenlaisen konseptin, jossa yhdistyvät Varkauden teollisuuden 200-vuotinen historia, sekä teollisuusyritysten nykytuotanto ja tulevaisuuden ratkaisut teollisuusyritysten showroomina. 

Varkauden museoiden tulevan näyttelyn aikajänne ulottuu yli 200 vuoden taakse, mutta myös pitkälle tulevaisuuteen. Nykyteollisuuden ja tulevaisuuden esittely poikkeaa totutusta tavasta rakentaa museonäyttely ja on valtakunnan mittakaavassa uniikki yhteistyön muoto. Tulevassa konseptissa showroom on osa näyttelyä ja näyttely on osa showroomia. Näin Varkauden museot voivat vastata jatkuvasti kasvaneeseen tarpeeseen esitellä myös teollisuuden nykytuotantoa historian rinnalla.

Varkauden teollisuusyrityksillä on myös tarve oman toimintansa esittelyyn, sekä sisältöjensä avaamiseen kaupunkilaisille ja matkailijoille, mutta myös Varkauden ainutlaatuisen teollisen historian esittelyyn vierailijoilleen ja uusille tai potentiaalisille työntekijöilleen. Teollisuusyritysten lisäksi myös Varkauden kauppakamariosasto on mukana yhteistyössä linkittäen Varkauden teollisen historian yhteen teollisuuden tulevaisuuden tekijöiden ja yritysten rekrytointitarpeiden tukemisen kanssa. 

Showroomin työstäminen tapahtuu museoiden perusnäyttelytyön rinnalla. Showroomin sisältöjä rakennetaan museon ammattilaisten, sekä teollisuuden ammattilaisten ja osaajien yhteistyöllä. Yhteistyösopimus on tällä hetkellä solmittu kyseisten yritysten kanssa, mutta konseptin työstämiseen otetaan jatkossa mielellään mukaan myös muita alueen teollisuusyrityksiä, joiden juuret ovat kiinni Varkauden teollisessa historiassa.

Näyttely ja showroom avautuvat Tehtaan koululla vuoden 2024 keväällä, mikäli Varkauden kaupunki päättää myönteisesti museoiden tilaratkaisusta talousarviokäsittelyssään joulukuussa 2022. 


Lisätietoja:
Hanna-Kaisa Melaranta, Varkauden museot
hanna-kaisa.melaranta@varkaus.fi, 040 734 6240

Tomas Harju-Jeanty, Sumitomo SHI FW
tomas.harju-jeanty@shi-g.com

Marko Luokkanen, Andritz oy
marko.luokkanen@andritz.com

Satu Natunen, Stora Enson Varkauden tehdas
satu.natunen@storaenso.com

Tommi Taskinen, Honeywell Oy ja Varkauden kauppakamariosasto
tommi.taskinen@honeywell.com