Helppo ohjautuminen tuen piiriin

Omatyöntekijä-toimintamalli:

Jokaiselle kaupungin lapsiperheelle on nimetty Omatyöntekijä lapsen / lasten iän mukaisesti, joko hänen neuvolan tai koulunsa terveydenhoitaja.

Askarruttavatko kasvatuskysymykset mieltä? Tai uuvuttaako arki? Onko vaikea löytää apua, kun sitä tuntee tarvitsevansa? Ota rohkeasti yhteyttä omatyöntekijään – pohditaan yhdessä kuinka teidän perheenne tilanteessa päästään eteenpäin!

APUA - nappi

Voit kysyä mitä tahansa perheiden tilanteisiin liittyvää. Yhteydenottosi voi koskea omaa perhettäsi, läheisiäsi tai vaikka naapurin lapsiperhettä. Yhteydenottoihin vastaavat Varkauden kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, joilla on vahva kokemus perheiden auttamistyöstä.

Onks tää normaalia?- huolitesti nuorille

Onks tää normaalia? -kohtaa kaikki varkautelaiset yli 13-vuotiaat lapset ja nuoret säännöllisesti kerran kuukaudessa verkossa kuten snapchatissa, Youtubessa, Instagramissa.. Lapset ja nuoret, jotka tarvitsevat apua, saavat sitä välittömästi ja tarvittaessa opastetaan matalankynnyksen keskusteluun ammattilaisen kanssa

Avun ja tuen pyytäminen on Varkaudessa pyritty tekemään perheille mahdollisimman helpoksi. Tästä syystä perhepalveluiden ohjausta ja neuvontaa on mahdollista saada sekä neuvolassa, päiväkodeissa että kouluilla tai soittamalla numeroon p. 044 444 2242

Lapsiperheiden palveluihin on mahdollista hakeutua yhteydenottolomakkeen kautta.