Ihan omanlainen Warkaus 2025 – strategia

Strategian perustan muodostaa strategian julkilausuma (välitä, vaikuta, viihdy). Strategiaan liitetään syyskaudella valmistuva toimenpideohjelma, joka laaditaan strategiatyöryhmien työskentelyn pohjalta.

VÄLITÄ

välitä.png

Meillä välitetään! Yhdessä olemme vahvempia, siksi välitämme jokaisesta. Pidämme huolta omasta ja toistemme hyvinvoinnista, huolehdimme ja kannustamme. Turvallinen ja toimiva arki sekä onnelliset ihmiset ovat toimintamme keskiössä

Välittämistä on uskaltaa puuttua ja toimia. Toimimme aktiivisesti yhteisömme edun mukaisesti ja rakennamme kumppanuuksia muihin toimijoihin. Olemme valmiita kantamaa vastuuta meille tärkeissä asioissa!

Myös taloudella on väliä! Kehitämme kaupunkia pitkäjänteisesti, suunnitelmallisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla.

VAIKUTA

vaikuta.png

Meillä vaikutetaan! Varkaudessa ihmiset vaikuttavat, ideoivat, luovat, keksivät, antavat palautetta, kertovat ja huomaavat. Olemme aidosti ylpeitä Varkaudesta ja annamme sen näkyä! Kerro hyvistä asioista kanssamme niin saadaan hyvä kiertämään!

Varkaudessa on vahva osallistumisen ja yhteiskehittämisen kulttuuri. Haluamme yhdessä myös ideoida uusia tapoja luoda osallisuuden mahdollisuuksia. Meillä saa kysyä: mitä voitaisiin tehdä paremmin? miten voimme kehittää toimintaamme?

Meille jokainen mielipide ja näkemys on tärkeä ja ne jalostavat kaupunkiamme, vaikka aina kaikki ideat eivät menekään toteutukseen saakka. Tehkäämme siis yhdessä!

VIIHDY

viihdy.png

Meillä viihdytään! Yhteinen päämäärämme on viihtyisä Varkaus, jossa elämä on rikasta monella mittarilla. Meillä viihtymisen takaavat toimivat peruspalvelut, monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet, turvallinen elinympäristö ja monimuotoinen luonto. 

Elinvoimainen ja energinen Varkaus tarjoaa koulutusta, työtä ja menestymisen mahdollisuuksia. Meille on tärkeää kehittää, vaalia ja luoda viihtyisiä työn, yrittämisen ja elämän ympäristöjä. Haluamme olla mukana mahdollistamassa juuri sinun menestystarinaa. Arki on meillä sujuvaa, sillä kaikki hyvä on lähellä ja elämä edullista. 

Varkautelainen identiteettimme pohjaa arvokkaaseen teolliseen historiaamme, josta olemme kulkeneet matkan korkean kansainvälisen teknologian osaamiskeskittymäksi. Olemme ylpeitä Varkaudesta, ihan omanlaisesta kaupungistamme!​