Tietopyynnöt

Varkauden kaupungin asiakkaana sinulla on oikeus tarkastaa omat tietosi. Jos huomaat virheitä tai epätarkkuuksia omissa tiedoissasi, sinulla on oikeus vaatia tietojesi korjaamista. Tältä sivulta löytyvät lomakkeet, joilla voit pyytää henkilötietojen tarkastamista tai korjaamista.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tietopyynnöt osoitetaan Pohjois-Savon hyvinvointialueen kirjaamoon: https://pshyvinvointialue.fi/suojattu-sahköposti

Terveydenhuollon asiakkaana voit tarkastaa tietosi myös Omakanta-palvelussa.

Paperiset lomakkeet:

Palauta postitse vastaanottajalle Varkauden kaupunki/kirjaamo
tai asioi paikan päällä kaupungintalon kirjaamossa.

 

Sähköiset lomakkeet:

Henkilötietojen tarkastuspyyntö

Henkilötietojen oikaisu-/poistopyyntö

Lokitietojen tarkastuspyyntö

Lomake lähetetään Suomi.fi-viestit palvelua hyödyntäen suojattuna. Suomi.fi-viestit palveluun sinun tulee kirjautua vahvalla tunnistautumisella, jotta voidaan varmistua siitä, että kyse on oikean henkilön tiedoista. Palvelu ohjaa sinua lomakkeen lähettämisessä, tarvittaessa voit lukea myös lyhyen ohjeen.

Kun lomakkeesi on lähetetty, siitä menee tieto tietopyyntöjen kokoajalle. Pyyntö tallennetaan sähköiseen asianhallintarekisteriin. Sinulta voidaan pyytää tarvittaessa tarkennusta pyyntöön. Saat tietosi pyyntösi mukaan joko sähköisesti Suomi.fi-viestit palveluun, tulosteena kirjattuna kirjeenä tai rekisterinpitäjän luona. Pyydettyjen tietojen toimitusaika on 14 vuorokautta.
Joistakin kaupungin asiakirjoista peritään tietopalvelumaksu, alla olevasta linkistä pääset asiakirjaan josta selviää maksut.

Varkauden kaupungin asiakirjoista perittävät maksut.

Tietosuojalainsäädännön lisäksi julkisuuslaki antaa oikeuden pyytää viranomaisen asiakirjoihin sisältyviä tietoja. Julkisuuslain mukaan sinulla on oikeus pyytää tarkastettavaksi itseäsi koskevat asiakirjat tai nähtävälle tieto niiden asiakirjojen sisällöstä, joka voi tai on voinut vaikuttaa asiasi käsittelyyn. Julkisuuslain mukaiset tietopyynnöt voit toteuttaa asiakirjapyyntölomakkeilla. Valitsemalla oikean lomakkeen nopeutat pyyntösi käsittelyä.