Warkaus jättää jäljen

Kaupunki ilman ihmisiä on vain rakennuksia, tyhjiä katuja ja puistoja. Se on kuin tyhjä taulu, johon lisäämällä ihmiset, saadaan aikaan värejä, kuvioita, muotoja, elementtejä, joista voi rakentaa tarinan. Tarinan, joka koostuu elävästä elämästä. Jokainen kaupunkilainen voi valita itse, minkälaisen jäljen siihen tyhjään tauluun jättää ja minkälainen kokonaisuus niistä jäljistä muodostuu. Onko se harmaa ja synkkä, väritön ja tylsä? Onko sellainen taulu jotain, mitä haluaisi itse katsella?

Entä, jos taulussa olisikin paljon erilaisia värejä, isoja jälkiä ja pieniä jälkiä. Viivoja ja muotoja, jotka tuovat eloa katseltavaan kokonaisuuteen. Entä, jos taulu olisikin sellainen, jota katsellessa voi todeta ylpeänä, että minä olin tuota tekemässä. 

Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, minkälainen siitä taulusta tulee. Minkälaisia värejä sille tyhjälle kankaalle laitamme ja haluammeko esitellä lopputulosta muille, vai piilotella tuotosta kellarissa sitä vähätellen. Päätös on sinun. Millainen on 90-vuotias Warkaus sinulle?

Warkaus jättää jäljen, jätä sinäkin jälkesi siihen tästä linkistä.