E-aineistot

 

Suomen yleisillä kirjastoilla on useita tapoja tarjota e-aineistoja käyttäjilleen. Osa aineistoista on käytettävissä ilman kirjastokorttia, osaan tarvitaan kirjastokortti ja salasana, osaa voi käyttää vain kirjastoissa. 
 

Lumme-kirjastojen sähkökirjakokoelma löytyy osoitteesta https://www.ellibslibrary.com/lumme. Osa eKirjaston aineistoista on käytettävissä ilman kirjastokorttia, osan käyttämiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän tunnuksen.  
 

Elokuvien lainaaminen Viddla-palvelusta onnistuu kirjautumalla ensin osoitteeseen www.viddla.fi, valitsemalla elokuva  ja antamalla Lumme-kirjastokortin käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jos käytössä on ongelmia, voit aluksi etsiä apua Usein kysytyistä kysymyksistä (UKK). Palvelu on käytössä Lumme-kirjastoissa 1.2.2018 alkaen.

Kirjastokaistalta pääset katsomaan kirjastojen nettitelevisiota ja kuuntelemaan radiota.

 

Kaikissa Lumme-kirjastojen asiakastietokoneissa on käytössä verkkopalvelu ePress, jossa voi lukea suomalaisia sanomalehtiä, sekä verkkopalvelu eMagz, jossa voi lukea suomalaisia aikakaus- ja iltapäivälehtiä. Palvelu on käytettävissä kirjaston avoimessa verkossa myös omilla laitteilla.

Lisäksi kotikoneilla pääsee lukemaan onlinenewspapers.com -portaalissa suomalaisia ja ulkomaisia sanomalehtiä, sekä Kansalliskirjaston sivuilla digitoituja historiallisia sanomalehtiä.

 

Redfox -sanakirjaa ja online-kielipalvelua voi käyttää Lumme-kirjastossa. Redfox on Suomen suurin sanakirja, aineisto sisältää yli 24,1 miljoonaa hakusanaa, 41 kieltä ja 23 miljoonan lauseparin käännösmuistin. Palvelu sisältää myös kieltenopetusmateriaalit ja kielioppiaineistot kahdeksalla eri kielellä.

 

Rockway -verkkopalvelun avulla on mahdollisuus opetella eri instrumenttien soittamista. Palvelua pääsee käyttämään Lumme-kirjastokortilla ja salasanalla.