Taidekokoelmat

Varkauden taidemuseon taideteokset verkossa osoitteessa piipunjuurella.finna.fi

Kyselyt taideteoksista ja mahdollisista lahjoituksista:

Taidemuseon näyttelyt ja kokoelmat, hajasijoitetun kokoelman hallinnointi
Intendentti
040 503 7760
Tehtaan koulu, Savontie 4

Varkauden taidemuseon hallinnoimissa kokoelmissa on edustettuna varkautelainen taide 1960-70-luvuilta sekä laajemmin suomalaista taidetta 1980-luvulta alkaen. Varkauden museotoimen perustamiseen vuonna 1956 vaikutti merkittävästi suomalaista ekspressionismia 1900-luvun alkukymmeniltä sisältävän taidekokoelman saaminen Varkauteen. Kokoelmat painottuvat pohjois-savolaisten ja varkautelaisten taiteilijoiden teoksiin. 2000-luvulta alkaen on panostettu ympäristötaiteeseen. Nykyisin kokoelmiin kuuluu lähes 2700 teosta.

Kokoelmien hoidosta vastaa Varkauden taidemuseo, jonka tehtävänä on tallentaa, tutkia, hoitaa ja pitää esillä kaupungin teoksia. Kokoelmat ovat lähtökohtana monipuoliselle näyttelytoiminnalle ja kertovat osaltaan suomalaista historiaa ja nykypäivää. Taidemuseon tehtävänä on kuvataiteen tuntemuksen edistäminen, välittäminen ja siirtäminen sekä säilyttämisen lisäksi tallennus tulevia sukupolvia varten.

Julkisiin tiloihin sijoitetun hankintoihin perustuvan kaupungin kokoelman ohella taidemuseolla on useita lahjoituskokoelmia, joita esitellään teemoin museonäyttelyissä sekä sijoitetaan kaupungin yksiköihin.