WARKAUS90 - Valoa Varkaudessa

W90 – Valoa Varkaudessa, Musiikkia vuosien varrelta

 

Perjantaina 30.8.2019 klo 17.00–22.00

Kisapuiston kenttä

Varkauden 90-vuotisjuhlaa edeltävänä iltana Kisapuiston kentällä virittäydytään juhlatunnelmiin varkautelaisen bändien säestyksellä. Illan aikana kuullaan monenlaista musiikkia menneiltä vuosilta, unohtamatta kuitenkaan uunituoreita kappaleita. Illan hämärtyessä Kisapuistossa on luvassa myös tulitaidetta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.


W90 – Valoa Varkaudessa, Varkauden 90-vuotisjuhla

Lauantaina 31.8.2019 klo 12.00–14.00

Kisapuiston kenttä

Valoa Varkaudessa on Varkauden itsenäisyyden 90-vuotisjuhla, jota juhlitaan Kisapuiston kentällä elokuun viimeisenä lauantaipäivänä. Kaikki kaupunkilaiset toivotetaan tervetulleeksi tapahtumaan, jossa nähdään varkautelaista valovoimaa ja loistetta monessa muodossa. Ohjelmassa on muun muassa musiikkia, tanssia, kaupunkilaistarinoita, videotaidetta sekä paikallisten yhdistysten ja yritysten tervehdyksiä. Estradilla nähdään kaikenlaisia ja kaikenikäisiä kaupunkilaisia. Juhla huipentuu letkajenkan maailmanennätyksen tekoon yhteisvoimin. Tilaisuuden päätteeksi koko juhlaväelle tarjotaan synttärikahvit.

Lauantaina illalla kaupunkijuhla jatkuu musiikin merkeissä ja lavalle nousevat mm. Vilma Alina ja Sini Yasemin sekä varkautelaislähtöinen Mia Suszko. Tapahtuma-aika klo 17.00-22.00.

Juhlaan ja illan keikalle on vapaa pääsy.

Teatteriryhmä Nimettömät ja Varkauden soittokunta esittää kierrosnäytelmän:

 

Vännin Lassin taivaaseen astuminen ja muita kuulopuheita Kosulanniemessä

Muistatteko Pänttä-Romusen tai Hermanni Lyytikäisen turvakypärän? Tai oletteko kuulleet, kun Käk Keinänen kukkuu kesäyössä? Satuitteko tietämään, että Kuikka Koponen kävi täällä ja loihti matkallaan erään kaupan täyteen pääskysiä? Uskotteko, jos kerron, ketkä kaikki näillä kulmilla ovat kerran kulkeneet?

Teatteriryhmä Nimettömät muistaa kesän 2019 tuotannossaan Varkauden 90-vuotistaivalta ja näissä maisemissa eläneitä omaperäisiä kuuluisuuksia. Kosulanniemessä, Rantalan kartanossa ja sen lähipiirissä nähtävä humoristinen kierrosnäytelmä, ”Vännin Lassin Taivaaseen astuminen ja muita kuulopuheita Kosulanniemessä”, johdattaa katsojat paikallisten elävien legendojen ja uskomattomien kaupunkilaistarinoiden maailmaan. Ja koska Savossa ollaan, vastuu totuudesta jää kuulijalle. Esityksen vauhdikkaasta musiikista vastaa Janne Juutilaisen johdolla Varkauden soittokunta. Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Vilja Itkonen.

ENSI-ILTA Perjantaina 5.7. klo 18.30

Muut esitykset:

Lauantaina 6.7. klo 16.30 ja 18.30

Sunnuntaina 7.7. klo 16.30 ja 18.30

 

Kierrosnäytelmän kesto on n. tunti.

Liput / 20 euroa

Liput suositellaan varaamaan etukäteen.

Lippuvaraukset numerosta:  040-5022205

WARKAUS_90v_logo.jpg