Wellness Warkaus

Welness Warkaus -hankkeen logot.

 

Wellness Warkaus -hanke on syntynyt Varkauden kaupungin halusta kehittää omaa organisaatiotaan, huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista sekä hioa kaupungin palveluita yhä asiakaslähtöisempään suuntaan. Kehittämistyö kohdistuu erityisesti kaupungin tukipalveluiden henkilöstöön, joka tuottaa hyvinvointia kuntalaisten jokaiseen päivään. Tukipalveluissa työskentelee noin 150 alansa rautaista ammattilaista ruoka- ja puhtauspalveluissa, kiinteistönhuollossa, rakennuttamisessa ja sähköhuollossa.

Varkauteen on avautunut uusi sosiaali- ja terveyspalvelut yhdistävä AALTO hyvinvointikeskus, jolla tulee olemaan laajoja vaikutuksia sekä organisaation toimintakulttuuriin, että henkilöstön toimenkuviin. Tukipalveluita kehittämällä uuteen sairaalaan luodaan viihtyisyyttä ja turvallisuutta sekä asiakkaille että henkilökunnalle.

Lähitulevaisuudessa kaupungin henkilöstöä siirtyy eläkkeelle nopeammin kuin uusia tulee tilalle. Pitkään työssä olleiden hiljainen tieto ja taito halutaan siirtää työhön jäävien käyttöön niin, että ne eivät kuormita tekijöitä liikaa ja työt jakautuvat tasaisesti.

Tukipalveluiden lisäksi hankkeen kehittämisen kohteena ovat koko organisaation johtamis-, esimies- ja työyhteisötaidot. Näitä taitoja kehittämällä vältetään suurten muutosten yhteydessä usein esiintyvää vastarintaa ja ennakkoluuloja ja saadaan muutos tuotua esiin positiivisena mahdollisuutena.